Sağlık
Bakanlığı'nın obezite ile mücadele kapsamında başlattığı uygulamalar çerçevesinde hareket eden Medical Park İzmir Hastanesi obeziteye savaş açtı. Günlük ekmek tüketiminin 1800 olduğu hastanede 2 bin 200 kişiye üç öğün yemek çıktığını belirten Medical Park İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Fatma Baysal, "Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmeğe geçtik. Yemek menülerimizi sağlıklı beslenmeye uygun olarak programladık. Personelimize ve hastalara tatlı yerine mevsim meyveleri, zeytinyağlılar, kızarmış yerine fırınlanmış yemekler, pirinç yerine bulgur öneriyoruz" dedi. Ayrıca 857 kişilik personelin vücut kitle endeksini ölçtüklerini belirten Baysal, şunları söyledi: "Personelimizin ortaya çıkan verilerine göre vücut kitle endeksi fazla olanları diyet programına aldık. Biz sağlık sektörü çalışanları olarak sağlığımıza önem vererek herkese örnek olmayı düşünüyoruz. Medical Park İzmir Hastanesi yönetiminin büyük bir titizlikle üzerinde durduğu bu uygulama, çalışma arkadaşlarımızın sağlığına önemli katkı sağlayacaktır" dedi.