Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bu çay poşeti çok marifetli

Giriş Tarihi: 20.4.2013
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. K. Nazan Turhan, pek çok kişinin hayatında önemli yer tutan çay poşetinin "sıkılabilen"ini geliştirdi. Turhan'ın, "Sıkılabilen çay poşeti" adını verdiği buluşu sayesinde artık ellerimiz yanmayacak, çaylar sağa sola saçılmayacak. Üstelik Nazan Hoca, bu buluşunu uluslararası arenaya taşıyacak, Güney Kore'nin Seul kentinde önümüzdeki ay düzenlenecek ve 500 kadının buluşlarıyla katılacağı Kadın Buluşçular Fuarı'nda ülkemizi temsil edecek.

ÖĞRENCİSİYLE GELİŞTİRDİ
Prof. Dr. Turhan, çayın Türk mutfağında önemli bir yeri olduğunu belirtti, buluşunun öyküsünü şöyle anlattı: "Günümüzde artık poşet çay çokça kullanılıyor. Ancak çay poşeti bardaktan çıkarılırken ya ellle sıkıyoruz, elimiz yanıyar ve de hijyenik değil. Etraf da çay damlaları ile kirleniyor. Bu sorunlardan ben de rahatsız olduğum için öğrencim Onursal Bozan ile 'sıkılabilen poşet çay'ı geliştirdik. Buluş, gövde üzerinde bulunan deliklerden geçen sıkıştırma ipleri ile poşet çayın sıkılması prensibine dayanıyor. Çay poşetinden ellerimiz yanmadan, etrafa çay sıçramadan poşetten kolayca çay suyunun bırakılması sağlanıyor."
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Bu çay poşeti çok marifetli
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz