Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, kişi başına yıllık balık tüketiminin Japonya'da 70, İzlanda'da 90 kilogram olduğunu, buna karşın Türkiye'de yılda yalnızca 8 kilogram balık tüketildiğini söyledi. Sorunun tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını kaydeden Dologh, bunun yanında beslenme alışkanlığının da önemli rol oynadığını belirtti. Türkiye'de protein ve enerji ihtiyaçlarının ağırlıklı olarak tahıl, bakliyat, kırmızı ve kısmen beyaz etten sağlandığını belirten Dologh şöyle dedi: "Beslenme bu yolla sağlandığı için balık tüketmek akla gelmiyor. Hatta Türkiye'de bazı bölgelerde çipura ve levrek kelimeleri dahi bilinmiyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketim yok denecek kadar az. Bu bölgelerde görev, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Yetkililer soruna sahip çıkarak hem tanıtım yapmalı hem de balığın beslenmedeki önemi anlatılmalı. DTO İzmir Şubesi olarak toplumda balık tüketiminin artırılması ve çocuklarımıza balığın en önemli besin maddelerinden birisi olduğunu anlatmak için 'Denizci Çocuk Şenlikleri' kapsamında geçen eğitim döneminde balık-ekmek dağıttık. Çocuklar balıklarını yerken aynı zamanda balığın faydaları hakkında bilgi edinmiş oldular."