İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde iki yıl önce açtığı Gözlemecim adlı dükkanı ile gözleme severlere hizmet veren Cevdet Başusta, menüsünde yer alan 350 çeşit gözleme ile elinde bir rekoru bulunduruyor. Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak "Gözlemecim" markası ile patent de alan Başusta'nın kendi eliyle pişirdiği gözlemelerin lezzetine doyulmuyor. Ege'nin zengin otlarıyla hazırladığı gözlemelerin yanı sıra menemenli, çikolotalı, ballı muzlu, ton balığı ve zeytinli gibi 350 çeşit farklı tatta gözlemeyi menüsünde bulunduran Cevdet Başusta, gözlemenin Türk mutfak kültürünün gizli kalmış bir hazinesi olduğunu belirterek, amacının bu hazineyi gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi. Sadece İzmirlilerin değil Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Avrupa'dan da gözlemelerine talep olduğunu dile getiren Başusta, İngiltere ve Almanya gibi ülkelere gözleme gönderiyor. Mevsimine göre otların kullanıldığı gözlemelerin hem göze hem de mideye hoş geldiğini dile getiren Başusta, "İki yıl önce açıldığımızda 5 çeşit ile başladık şimdi 350 çeşide ulaştık. İlk başta zorlansak da şimdilerde önemli bir yere geldik"diye konuştu.