X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ülkenin ilk kolay yoğurdu üretildi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ülkenin ilk kolay yoğurdu üretildi

  • Giriş Tarihi: 28.5.2013

Sadece yüzde 100 keçi sütü ve ürünlerinin üretimini yapan Baltalı Gıda'dan sektöre bir ilk başardı. Şimdi de yeni ürünü, "Kolay Yoğurt" ile evlerde kolayca yoğurt yapımına olanak sağladı. Baltalı Gıda yüzde 100 keçi sütü ürünlerinden üretilen geniş ürün yelpazesine, şimdi de Türkiye'nin ilk "Kolay Yoğurt"unu ekledi. Yoğurt kültürü içeren kolay yoğurt, 40-45 derece ısıtıldıktan sonra sıcak bir ortamda 6-7 saat bekletilerek hazır hale getiriliyor. Bu süre, arzu ettiğiniz yoğurt kıvamına göre daha da uzatılabilir. Kolay Yoğurt, basit bir yapım metodu ile yoğurt yapılabildiği gibi, ayrıca süt olarak da içilebiliyor. Baltalı Gıda, Türkiye'yi yüzde 100 keçi sütünden yeni lezzetlerle tanıştırmak için 2008 yılının Mayıs ayında Seferihisar'da kuruldu. 2011 Şubat ayı itibariyle de ürünleri raflarda yerini almaya başladı. Şu an keçi sütünde Türkiye ortalamasının üzerinde süt verimi olan Baltalı çiftliği ve bağlı keçi çiftliklerinden elde edilen keçi sütleri ile günlük üretim kapasitesi 20 tona kadar yükseldi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.