Tarımda 10 yıllık yol haritası çizildi

Giriş Tarihi: 15.6.2013

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güldal, "Tarım üretiminin 10 yıllık süreçte çözüm önerileri ve yol haritası belirlendi" dedi

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım ve Gıda Zirvesi kapsamında oluşturulan çalışma gruplarında tarım üretimi konusunda 10 yıllık süreçte çözüm önerileri ve yol haritasının çizildiğini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılımıyla Kaya Termal Otel'de yapılan zirvenin açılışında konuşan Güldal, İzmir'in Türkiye'nin en önemli tarım üretim ve işleme merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Ahmet Güldal, "Bitkisel, hayvansal, gıda ve su ürünleri üretimi alanlarında oluşturduğumuz 4 çalışma grubu uzun bir hazırlık döneminde hedefler belirlendi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen çalışma gruplarında görüş dilek ve temenniler ortaya konuldu. İzmir'de tarım üretiminin 10 yıllık süreçte çözüm önerileri ve yol haritası belirlendi" diye konuştu. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise İzmir'in, yüzyıllardır üretim ve ihracata konu olan geleneksel tarım ürünlerinin yanı sıra son yıllarda jeotermal ısıtmalı örtü altı topraksız seracılıkla da öne çıkmaya başladığını kaydetti. İzmir'in organik ürünlere kadar uzanan birçok tarımsal ürünün işlenmesi ve ihracatında hatırı sayılır bir yere ve güce sahip olduğunu kaydeden Türkmenoğlu, "Gerçek potansiyelimizin uzağında olsa da geçen yıl Ege'den 163 ülkeye 3,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2013 yılında hedeflediğimiz 4 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatına rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum"diye konuştu. Mustafa Türkmenoğlu, Ege Bölgesi'nden 2023 yılı için 12 milyar dolarlık ihracat hedeflerinin bulunduğunu, hedef ulaşacaklarını söyledi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Tarımda 10 yıllık yol haritası çizildi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz