Ramazan'ın başlamasına sayılı günler kala doktorlar ve diyetisyenler yazılı ve görsel basın aracılığıyla uzun ve sıcak günlerde oruç tutarken sağlık sorunları yaşanmaması için çeşitli uyarılarında bulunurken, Diyet Uzmanı Seda Uşarer, gün boyu açlık çekmemek için sahurda yapılan beslenme hatalarına dikkat çekti. Uşarer, "Bilinenin aksine, hamur işleri, ekmek, gözleme, börek, makarna gibi besinler hem çabuk acıktırır hem de mide rahatsızlarına yol açabilirler. Sahurda yavaş sindirilen ve besin değeri yüksek besinler tüketilmeli" dedi. İzmir Kent Hastanesi Diyet Uzmanı Uşarer, ilk sahura kalkılacak 8 Temmuz Pazartesi gecesiyle birlikte bir ay boyunca beslenme alışkanlıklarımızda değişiklik yapacağımızı, normalde 4-5 olan ögün sayısının 2'ye düşeceğini hatırlattı.