Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İzmir'in en iyileri Gourmet Guide’da

Giriş Tarihi: 18.7.2013

Canınız özel bir yemek mi çekti? Farklı bir mekan mı keşfetmek istiyorsunuz? Bunun için Türkiye'nin en kapsamlı, interaktif gurme rehberinden faydalanabilirsiniz

Türkiye'nin en kapsamlı gurme rehberi İzmir Gourmet Guide, 4. sayısı okuyucularıyla buluştu. Aynı zamanda yine Türkiye'nin Qr Kodlu özelliği ile videolu interaktif gurme rehberi olma özelliğini taşıyan İzmir Gourmet Guide, İzmir'in en lüks rastaurantlarından, sokak aralarındaki en leziz yemekleri yapan lokantalara, İzmir'in gözdelerinden söğüşçüden kumruculara kadar her türlü yeme, içme ve eğlence mekanını okuyucularına sunuyor. Mandal Ajans tarafından her yıl hazırlanan Türkiye'nin ilk "videolu interaktif gürme rehberi" İzmir Gourmet Guide, 1484 mekanı okuyucularına sunuyor. İzmir, Urla ve Çeşme'deki güncellenmiş mekanlar, İzmir Gourmet Guide'da mutfak tarzlarına göre ayrılarak fotoğraflarıyla yer alıyor. Bu mekanlara ait adres ve telefon bilgileri, spesiyalleri ve özelliklerini gösteren simgeler, okuyuculara yeme, içme ve eğlence yerlerinin seçimlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca kitapta, İzmir ve çevre tatil beldelerinde yer alan otellerin bilgileri de yer alıyor. Gurme Ahmet Güzelyağdöken'in 3. sayıda başlayan yazı dizisinin ikincisini kaleme aldığı "Sokak Arası Mekanlarım" ve yeni bölümü "Alışveriş Duraklarım" da okuyucuyu yeni keşiflere davet ediyor. Şef Barış Torcu tarafından hazırlanan çok özel tariflerin yer aldığı "Ege'den Lezzetler" bölümü 4. sayının yenilikleri arasında bulunuyor.

PROFESYONEL ANLAYIŞ

Mandal Ajans sahibi Serkan Saysen'in 2010 yılında yeme içme ustası gürme Ahmet Güzelyağdöken'i, İzmir Gürme Rehberi çıkarmaya ikna etmesiyle başlayan serüven, 2013 yılında 4. sayısına ulaştı. Ahmet Güzelyağdöken'in, ifadesiyle "Bir profesyonellik anlayışı içerisinde bir heves, bir istek ve sevgiyle beraber" ortaya çıkan ilk kitapta İzmir'in simgesel lezzetleri olan kumru, boyoz, söğüş, sübyeye kadar çeşitli tadlar anlatıldı. Haziran ayında çıkarak bir sonraki senenin Haziran ayına kadar raflarda kalan ilk kitabın ardından 2011-2012 için ikinci kitap sahneye çıktı. İzmir Gürme Rehberi'nin ortaya çıkış hikayesini anlatan Güzelyağdöken, "2012-2013 yılı için hazırladığımız 3. kitabımızı çıkardık. 'Sokak Arası Mekanları' yazdım. Bir Adım Öne Çıkanlar yine oldu. Kitaba yeni bir enerji kattı. Ve kitaplarımız daha interaktif olmaya başladı. Seçici kurulun yemekleri videolara çekildi, Sokak Arası Mekanları videoları aktif olarak yer aldı" dedi.

ALTIN TABAK ÖDÜLLERİ
Raflarda yer almaya başlayan 4. kitabı da anlatan Güzelyağdöken, "Bizde çıta olmuyor. Daha iddialı bir kitap hazırladık. Boyut olarak A5 boyutunda. Sokak Arası Mekanlarım'a devam ediyorum. Hala keşfedemediğimiz bir sürü yer var. Benim hayatım gezmekle, yemekle, içmekle geziyor. Son kitabımızda interaktif özellikler devam ediyor. Seçici kurul ödülleri olan 'Bir Adım Öne Çıkanlar'a bu sene 'Altın Tabak Ödülleri'ni de ekledik. Her sene üç kişiye İzmir'de yiyecek- içecek sektörüne emeği geçen duayenlere ödül vermeyi kararlaştırdık. Bu sene Uğur Lokantacısı'nın kurucusu rahmetli Adil Müftüoğlu, Ristorante Pizzeria Venedik'in kurucusu Ahmet Günter Sezener ve Deniz Restaurant'ın kurucusu Yılmaz Ramazan Çelikkaya'ya ödül vermeyi kararlaştırdık" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
İzmir'in en iyileri Gourmet Guide’da
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz