Tansaş'ın sahibi Migros tarafından işletilen Buca'daki Tansaş Et Entegre Tesisleri'nin Haziran ayında kapanmasının ardından başlayan sorunlar sürüyor. 105 dönüm üzerine kurulu olan ve günde 700 dana ile 7 bin kuzu kesim kapasitesine sahip tesisin atıl kalması nedeniyle canlı hayvan kesiminde sıkıntılar yaşadıklarını belirten sektör temsilcileri, sorunun çözülmesi için hızlı davranılması gerektiğini söyledi. Okullar açılınca kentte et tüketiminin artmaya başladığını belirten sektör temsilcileri, önlem alınmazsa kaçak et kesimlerinin artacağı uyarısında bulundu. Öte yandan yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle ilgili oda temsilcileri önceki gün bir toplantı yaptılar. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman üyesi Bülent Arman, Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cüneyt Güleç ve İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş İzmir Ticaret Borsası'nda bir araya gelerek, yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler. Ayrıca, kapatılan mezbahanın işletilmesinin Et ve Süt Kurumu'na devredilmesine yönelik bir çalışma olmadığı öğrenildi. Kurum yetkilileri, şu anda ilgili tesisin işletilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığını açıkladılar. İzmir Ticaret Borsası Et ve Et ürünlerinin Toptan Ticareti Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi Bülent Arman, Tansaş Et Entegre Tesisleri'nin kapanması ile birlikte canlı hayvan kesiminde sıkıntı yaşanmaya başladığını belirterek şöyle konuştu:
SIKINTI YAŞANABİLİR
"İzmir'de dört ayrı yerde bulunan özel tesisler bu sorunu aşmak için çalışıyor. Ancak şu anda kapasitelerinin üstünde kesim yapıyorlar. Önlem alınmazsa, sektörü ciddi sıkıntılar bekliyor. Yaşanan sıkıntıları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e anlattık. Tesisin Et ve Süt Kurumu'na devrinin çözüm olabileceğini söyledik. Sektör temsilcileri ile bir araya geldik."