Türkiye'de üretim izin belgesi olan 3 bin 800 toplu yemek üreticisini temsil eden, yıllık yaklaşık 22 milyar işlem hacmine sahip, 450 bin insana istihdam sağlayan YESİDEF; bir yandan 81 ilde 81 dernek hedefine yönelik örgütlenme çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan sektörel sorunlara çözüm bulmak amacıyla konunun uzmanları, bakanlık yetkilileri ve akademisyenlerle kendisine yol haritası çiziyor.
"ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK"
Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ'ın moderatörlüğünde yapılan çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığın'dan grup başkanı Turgut Bağrıaçık, Kamu İhale Kurumu'ndan uzman Eren Toprak, TSE'den yetkililer Ömer Eyyuboğlu ve Güldal Er le Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan konuşmacı olarak katıldı. Taşımalı eğitim yapan okullara yemek verilmesi ve bu süreçte öğretmen evlerinin rolüyle ilgili yemek sanayicilerinden gelen soruları yanıtlayan MEB Yetkilisi Turgut Bağrıaçık, "Bu konuların takipçisi olacağız. Bakanlığın Yesidef gibi bir muhatabı olması bir şans. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi konusunda yemek sanayicilerinin çok önemli bir iş yaptık" dedi. Yemek Sanayicilerin en çok sorun yaşadığı alanlardan biri olan malzemeli yemek alımları ihalelerinde yaşanan sorunlar ve çözümlerine ilişki açıklamalar yapan Kamu İhale Kurumu yetkilisi Eren Toprak ise; "Kamu ihale sayısının çokluğundan kaynaklanan sorunlarla baş edebilmek için ayrıntılı bir çalışma yaptık. Burada aldığım notları ilgili bakanlıklarla paylaşacağım" diye konuştu.