Türkiye Kalite Derneği (Kalder) İzmir Şubesi ve Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Çocuk ve Beslenme' sempozyumu Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Anne babaların olduğu kadar çocukların da ilgi gösterdiği sempozyuma okullardan geniş katılım yaşandı. Obezite ve sağlıksız beslenme kaynaklı sağlık sorunlarında yaşanan artışa dikkat çeken sempozyumun oturum başkanlığını Dr. Ferda Ayhan Yalçın üstlenirken, Diyetisyen Pınar Dellal, Uzm.Yrd.DoçDr. Feyza Umay Koç ve Dr. Yurdagül Arıkan da konuşmacı olarak katıldı.
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR '
Güvenli Gıda Günleri' kapsamında düzenlenen sempozyumda diyetisyen Pınar Dellal doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti, "Hazır dondurmaları sağlıklı sanıyoruz ancak içeriklerinde süt, yumurta, meyve parçaları gibi doğal gıdalar barındırmıyorlar. Aksine süt tozu, glikoz şurubu ve sentetik malzemelerle üretiliyorlar. Gıda ürünleri alırken etiketi kontrol etmeliyiz" dedi. Dellal ayrıca, kola, cips gibi atıştırmalık yiyecek ve içeceklerin yerine meyve, yoğurt, ayran gibi doğal ürünleri tavsiye etti.