İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yurtseven, "abur cubur" olarak nitelendirilen katkı maddesi içeren besinlerin çocuklarda vitamin- mineral eksikliği, kansızlık, fazla kilolu olma, aşırı zayıflıkgibi gelişme geriliklerine yol açtığını söyledi. Yurtsever, katkı maddeleri ile kanser arasındaki bağın da araştırıldığına vurguladı. Başta, çocukları okul ve kreşe giden anne-babaları uyaran Yurtseven, "Çocuklarınıza doğal, evde kendi yaptığınız yiyecekleri verin. Böylece hazır gıda tüketimini önleyebilirsiniz" dedi Yrd. Doç. Dr. Yurtseven, zararlı besin maddelerini de şöyle sıraladı: Her türlü şekerleme, hazır meyve suları, gazlı içecekler, hazır çorba, puding, hazır meyveli yoğurtlar; salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünleri; cipsler, ketçap ve mayonez ."