Fikir Tasarım Enstitüsü'nün KOSGEB ödüllü projesinde ahlat meyvesi çok değişik şekillerde değerlendirildi. Undan ekmeğe, dondurmadan çikolataya, pekmezden kreme kadar pek çok farklı üründe bu meyve kullanıldı. Amaç, üretimi yaygınlaştırıp, bu işi sektör haline getirebilmek. Sky 360 kanalında yayınlanan proje destekleme yarışmasının parlayan fikirlerinden biri de, Fikir Tasarım Enstitüsü'ne ait "Ahlat meyvesinin değerlendirilmesi" projesi oldu. Bu yarışmada fikirlerini sunan kadın girişimciler, finale kalarak KOSGEB'den 30.000 TL ve En İyi Sunum Ödülü almaya hak kazandılar. Fikrin sahibi Özlem Özkulak, "Biz bu projeyi ilk hayata geçirmeyi düşündüğümüzde sadece gıda değil ilaç sanayii için de katkısı olacağını düşündük. Yarışmada ahlat meyvesi ile yaptığımız ahlat unu, ekmek, simit, muffin, kurabiye, donut, dondurma, erişte, çikolata, reçel, marmelat, pekmez, ahlat çayı ve ahlat kremini de sergiledik" dedi.