Emek Yem, kuzu besicileri için ürettiği özel formüllü Şampiyon Yem adıyla marka olmayı başardı. Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Kula, firmanın 1968 yılında bitkisel yağ üretimi ile başladığı faaliyetlerine, 1989 yılında yem üretimini de eklediğini aktardı, "Stratejik olarak her yem grubunda farklı markalar ile pazarlama çalışıyoruz yapıyoruz. Uzun ve geniş çaplı Ar-Ge çalışmaları sonucu üretilen Şampiyon Yem'in en büyük özelliği, standart üretim ve istikrar olmasıdır" dedi. Bölgede kuzu besiciliği alanında öncü bir kuruluş olduklarını savunarak, yemde kalitenin hayvancılık sektörü için öneminin altını çizen Kula, "Emek Yem'in üreticiler tarafından böyle yoğun bir taleple karşılanma sebebi, hiç kuşkusuz doğal ve katkı maddesi içermeyen malzemelerle üretmesi ve bu üretilen bu yemlerle beslenen hayvanlar üzerinde yarattığı 'gözlemlenebilir' gelişimdir. Besici tek sermayesi olan hayvanların sağlığını ön planda tutarak, gelişimi ile et veriminde gözle görülür farklar oluşuyor" diye konuştu. Balıkesir ve çevresinde kuzu besicileri tarafından benimsendiğine ve kabul gördüğüne dikkat çeken Kula, şöyle devam etti; "Şampiyon Yem, Balıkesir ve çevre illerde gerçek anlamda marka olmayı başardı. Yem tamamen doğal ürünler içermekte, hormon, üre kullanılmamakta. Şirketimizin temel ilkesi olan 'üreticiye ve tüketiciye saygı' nedeniyle kaliteden ödün verilmemektedir. Grubun uzun yıllara dayanan tecrübesi ve titizliğiyle üretim yapılmaktadır. Kuzu Besi çiftliğinde 5 bin baş kuzu besi yetiştiriciliği yapılırken Şampiyon Yem'in kuzuların üzerindeki etkisini değerlendirilmektir. Şampiyon Yem'in Ar-Ge merkezi olarak değerlendirilen kuzu besi çiftliği, kısa sürede et üreticilerinin güvenini kazanmıştır."
"HER ÇEŞİDİ ÜRETİYORUZ"
Emek Yem'in üretimini Balıkesir'in 150 kilometre çapında dağıttığını anlatan Rahmi Kula, kentte tarım yapma imkanı bulamayanların hayvancılık yaptığını belirtti, "Hayvan yeminin her çeşidini Emek Yem olarak üretiyoruz. Özellikle kuzu yeminde 'Şampiyon' markası kuzu besicilerinin ilk tercihi. Çünkü özel ve farklı bir üretim. Böylesine kaliteli bir ürünün varlığı ile et üretimine katkımız olduğunu düşünüyor ve bunun gururunu taşıyoruz" diye konuştu.