X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Çin ve Japonya'dan yeni mönüler hazır
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Çin ve Japonya'dan yeni mönüler hazır

  • Giriş Tarihi: 6.3.2014

İzmir Hilton Oteli yanındaki Red Dragon Çin Restoran'ın sahibi Tolga Işık ve Çinli danışman Jack Zhao "Jack baba", 28 gün boyunca Çin ve Japonya'yı dolaşıp yeni mönüler hazırladı. Işık, yaz ayları için İzmir ve Bodrum'a hazırlık yaptıklarını, yeni mönüleri tesbit ettiklerini belirtti, "Bu yaz Egeliler'e sürprizimiz olacak" dedi. Işık, Hong-Kong, Shanghai, Pekin, Tienjin ve Guanzhgow kentlerini dolaştıklarını, çok sayıda tanınmış restorandan bilgi edindiklerini ifade etti ve şöyle konuştu: "Jack baba 70 yaşında olmasına rağmen harika bir tercüman. Gezdiğimiz şehirde pek çok Çin restoranı onu tanıyor. Bize yenilikler hakkında bilgi aktardılar. Bunları mutfağımızda aynen uygulayarak yaza merhaba diyeceğiz. Çin'in dışında Japonya'ya da gittik. Sushinin merkezi Tokyo'da Japon ustalardan üç gün bilgi aldık. Yaz ayında Bodrum'da bir Japon sushi ustası görev yapacak. Ayrıca bazı Çinli aşçılarla da anlaştık. İzmir ve Bodrum'daki Çin restoranı Red Dragon herkesin adresi olmaya devam edecek." Tolga Işık, Türkiyede hiçbir Japon aşçının çalışmadığını, sushi ile ilk uygulamayı Red Dragonla başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.