Türkiye'nin turizm merkezi Alaçatı, mutfak kültürüyle de marka olacak. Ot Festivali'nin yaratıcılarından doğma büyüme Alaçatılı Ruşen İlkmen, 1800'lü yıllarda yöreye gelen ilk mübadillerden babaannesi Kamile Çağman'dan öğrendiği ribitsa, potoplika, tikvanik gibi kaybolmuş lezzetleri, "Neno'nun Mutfağı" adındaki kitabında bir araya getirecek. Çocukluğu, Karadağ'dan göçeden babaannesi Kamile Çağman'ın mutfağında geçen Ruşen İlkmen, odun ateşinde pişen etli kapamanın tadını, taş fırındaki ekmeklerin kokusunu hiç unutmadı. Ancak bu tatlar günümüze kadar ulaşmayı da başaramadı. Ruşen İlkmen, kayıp lezzetleri yeni nesille tanıştırmak için bu kez kendi mutfağa girdi. Babaannesinin sandığından çıkan tariflerle de yetinmedi, köy köy dolaşıp yenilerini ekledi.