X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER 'Kuzu ve oğlak etini atağa kaldıracağız'
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

'Kuzu ve oğlak etini atağa kaldıracağız'

  • Giriş Tarihi: 12.6.2014

İzmirli Küçükbaş hayvan yetiştiricileri, mali genel kurulda bir araya geldi. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin, 2013 bütçe dönemi harcamaları ibra edilen ve 2015 dönemi bütçesi oy birliği ile onaylanan genel kurulda konuşan Birlik Başkanı Özer Türer, kurulması planlanan Et Borsası ve düzenlenecek tanıtım kampanyaları ile küçükbaş hayvan etinin hak ettiği fiyata ulaşacağını söyledi. Seferihisar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Mali Genel Kurul toplantısına; İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, yönetim Kurulu üyeleri ve 600 birlik üyesi katıldı. Birlik Yönetim Kurulu üyesi Prof Dr. Mustafa Kaymakçı'nın açılış konuşması ile başlayan genel kurulda, birliğin; 1 Ocak-31 Aralık 2013 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesapları ile 1 Ocak- 31 Aralık 2015 dönemi bütçe teklifleri onaylandı. Yönetim olarak attıkları her adımda üreticinin faydasını gözettiklerini söyleyen Birlik Başkanı Özer Türer, geçtiğimiz hafta Ziraat Bankası yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonrası yetiştiriciler için avantajlı kredi sözü aldıklarını, detayları yakın zamanda paylaşacaklarını ifade etti.

ET BORSASI MÜJDESİ
Üretici adına ekonomik şartların daha da iyileşmesi için sürekli fikir ürettiklerine vurgu yapan Başkan Türer, İzmir Ticaret Odası çatısı altında bir 'Et Borsası' kurulması için harekete geçtiklerini ifade etti. Türer; "Kentte eksiliği duyulan Et Borsası, hem üreticiye hem de İzmir ekonomisine artı sağlayacaktır. Bunun yanında kuzu ve oğlak etinin tüketimini arttırmak için çabalarımız var. Kamu kurumlarında haftada bir gün kuzu veya oğlak eti öğle yemekleri için kullanılabilir; bu konuda temaslarımız sürmekte. Ayrıca, kuzu ve oğlak etinin kamuoyunda bilinirliğini artırmak için tanıtım kampanyaları düzenleyeceğiz. Medya üzerinden yapılacak enformasyon; Anadolu coğrafyasında kuzu ve oğlak etinin ne kadar önemli olduğunu halkımıza hatırlatacak" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.