X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Keçinin değeri bilinmeli
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Keçinin değeri bilinmeli

  • Giriş Tarihi: 14.9.2014

Keçiden elde edilen sütün ve etin faydalarına değinen Özer Türer, "Özellikle bebekler ve yaşlılar tarafından tüketildiği zaman, vücuda giren besinin tümü enerjiye dönüşür" dedi

Tüm dünyada faydası kabul gören keçi sütü ve eti, Türkiye pazarında da giderek talep görmeye başladı. Keçi ürünü denilince akıllara gelen ilk firma olan Kecheese'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Koyun Keçi Birliği Başkanı Özer Türer, Egeli Sabah'a keçiden elde edilen sütün ve etin faydalarını anlattı. Keçi sütünün, çok faydalı olduğunu ve bebekler tarafından tüketilen keçi sütünün vücutta tamamının enerjiye dönüştüğünü belirten Türer, "Keçi sütü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata getirilen 'Süt Kuzusu' projesine dahil edilmeli" dedi.

SİNDİRME ORANI YÜKSEK

Artan Fast-Food tüketimleri ile beslenme şekillerinin şekil değiştirmesi ile vücudumuza giren besinler enerjiye dönüşmeden, yağa dönüşüyor. Bireyler, karnını doyuracak kadar yemek yemesine rağmen, kötü beslenme şekline bağlı olarak ertesi güne bitkin ve halsiz başlanıyor. Özellikle gençleri tercih ettiği Fast-Food tarzı beslenme şekilleri gerekli enerjiyi sağlayamadığı için vücutta yağ olarak depolanıyor ve şişmanlama ve hantallık giderek artıyor. Tüm dünyanın keçi ürünlerine yöneldiğini belirten Kecheese (Türer A.Ş) Yönetim Kurulu Başkanı ve Koyun Keçi Birliği Başkanı Özer Türer, "Keçi eti ve sütünde sindirilebilirlik oranı çok yüksek. Keçi mamullerinin asit oranı dana ürünlerine göre oldukça aşağıda kalıyor. Keçi sütü ve eti, özellikle bebekler ve yaşlılar tarafından tüketildiğinde vücuda giren besinin tümü enerjiye dönüşüyor. Zaten keçiye bu kadar önem verilmesinin sebebi de budur. Keçi sütünün faydası göz önünde bulundurulduğunda, İzmir büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen süt kuzusu projesine dahil edilmelidir" diye konuştu.

"TEMİZ VE SEÇİCİDİR"
Geçmişte keçilerin sağlıksız şekilde yetiştirilmesi, ürünlerinin sağlıksız koşullarda üretilmesi sebebiyle gerek tadında gerekse de kokusundan dolayı insanların önyargılı olduğunu fakat bu düşüncelerin giderek azaldığını belirten Türer, "Keçi çok temiz bir hayvandır. Son derece seçicidir. Her zaman en temiz ve en lezzetli olanı tüketir. Ülkemizde asırlardır, keçiden sadece klasik ve tulum peyniri üretildi. Daha sonra sanayinin gelişmesi ile birlikte inek sütünden imal edilen peynirler piyasaya çıktı. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman 100 çeşit keçi peyniri var. Kecheese olarak, ürün çeşitliliğimizi artırmaya çalışıyoruz. Ürün gamımızda 20'nin üzerinde çeşit var. Keçi çok maliyetli bir iş olduğu için Türkiye pazarında pek fazla firma yok. Pazarda lider durumdayız. Pazara sahip olmanın getirisi olduğu kadar götürüleri de oldukça fazla. Mesela, bir yerde fuar varsa, tanıtım varsa pazar lideri olarak mutlaka orada bulunmanız gerekiyor. Bu da ciddi bir mali yük getiriyor. Açıkçası tek başınıza mücadele ediyorsunuz ve pazarı ayakta tutmaya çalışıyorsunuz" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.