1996
yılında İngiltere'nin Leicester şehrinde Fast- Food restoranı olarak sektöre girmiş olan firma; o günden bugüne İngiltere'de Leicester, Northampton, Rugby, Hinckley, Leaminghton Spa, Broughton Astley gibi merkezlerde 17 farklı şube açarak faaliyetlerini sürdürmüş ve geniş bir sektörel tecrübe edindi. Sektöre herhangi bir yatırımcının ciddi bir tecrübe ve yatırım maliyetine ihtiyaç duymadan girmesini sağlayacak yenilikçi firmaların bulunmamasını fark eden firma; 2009 yılında faaliyetlerini MAKFRY adıyla Türkiye'ye taşımaya karar verdi. 2009 yılından 2014 yılı ilk yarısına kadar geçen 5 sene süresince araştırma ve geliştirme faaliyetlerini tamamlamış olup kızarmış tavuk yapmak için gerekli olan basınçlı fritözleri, sıcak tutma ünitelerini ve paneleme ürünlerini üreterek Türkiye'de gıda sektörüne Chıtır Chicken adıyla kızarmış tavuk ürününü kazandırmayı hedefledi.