X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER 60 yıllık tecrübesiyle misafirlerini ağırlıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

60 yıllık tecrübesiyle misafirlerini ağırlıyor

  • Giriş Tarihi: 21.10.2014
60 yıllık tecrübesiyle misafirlerini ağırlıyor
60 yıllık tecrübesiyle misafirlerini ağırlıyor

İzmir'de kalitenin adresi olarak bilinen Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, her gün birbirinden lezzetli 30 çeşit yemeği müşterilerine sunuyor

Adil Müftüoğlu tarafından 1955 yılında kurulan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, 60 yıldır kalite ve güvenin adresi olarak hizmet veriyor. Türk mutfağını da 60 yıldır en iyi şekilde temsil etmeye çalışan Lokanta, ünlü gurmeler tarafından da lezzet durağı olarak nitelendiriliyor. Halen 3. kuşağın yönettiği Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası; iş, sanat ve siyaset dünyasının da ünlülerini ağırlıyor. Safiye Soyman'dan İzzet Yıldızhan'a, Tanju Çolak'tan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in müdavimleri arasında yer aldığı mekan, ünlü Gurme Vedat Milor'un da İzmir'de öğle yemeği için ilk tercih ettiği yer.

MÜDAVİMLERİ ÇOK

Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak yöneticisi olan Alpay Okyay, her türlü zorluğa rağmen Türk mutfağının yaşaması için ekibi ile birlikte her gün mücadele ettiklerini söyledi. Türk mutfağının lezzetlerini sunan mekan sayısının Türkiye'de çok az olduğuna işaret eden Okyay, "Biz de bu bilinçle kalite ve lezzetin adresi olmaya çalışıyoruz. Her sabah mesaimiz 05.00'da başlıyor. Yemeklerimizi kömür kuzinesinde pişiriyoruz. Yemeklerimiz 3-4 saat kuzine ateşinde yavaş yavaş pişerek lezzetleniyor. Ekibimizde 30 yıllık aşçı ve garsonlarımız bulunuyor. Spesiyallerimiz arasında Beğendili kebap, ciğer sarma, kuzu dolma, elbasan tava, enginar ve lor tatlısı bulunuyor. Lezzet severlere günde 30'a yakın yemek sunuyoruz. 55 yıldır lokantamızın müdavimleri var. Lezzetlerimizi tatmak için dünyanın farklı noktalarından bile geliyorlar" dedi. Dedesi Adil Müftüoğlu tarafından kurulan lokantalarını 4. kuşağa teslim etmeyi amaçladıklarını, bunun yanında Türk mutfağını da yaşatmayı misyon edindiklerini anlatan Okyay, özellikle gençlere sağlıklı Türk mutfağının sevdirilmesi gerektiğini söyledi. Türk mutfağının son temsilcilerinden biri olduklarını ifade eden Okyay, "Türk mutfağının 60 yıllık temsilcisi olarak bundan sonra da en iyi lezzetleri sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.