Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın, İzmir Kalkınma Ajansı'ndan destek kazanan Mesleki Eğitime Yenilikçi İstihdam Fırsatı projesinde kursiyerler sertifikalarını aldı. Zeytinyağı sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla nisan ayından bu yana sürdürülen eğitimlerde 60 kişi zeytinyağı tadım uzmanı, 30 kişi ileri tadımcı oldu. 'Tarladan Sofraya İyi Üretim Uygulamaları' kapsamında da 250 kişiye eğitim verildi. Türkiye dünyada önemli bir zeytinyağı üreticisi olmasına rağmen halen kişi başına yılda 1 litre olan yurt içindeki tüketimi artırmak amacıyla, kalite ve sağlıklı ürün argümanlarının yanısıra özellikle lezzet ve nefaset faktörünün öne çıkması gerekiyor. AB'ye uyum süreci ve dış pazar beklentileri nedeniyle tadım analizlerinin tebliğlere girmesi, 'tadım uzmanları'nı zorunlu kılıyor.