Yılbaşı gecesini evlerinde geçirecek vatandaşlar için sağlıklı menü önerileri sunan Yaşar Üniversitesi Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, "Abartılı ve aşırı beslenme, uyku problemleri ve sindirim sorunlarının yanı sıra gıda zehirlenmelerine dahi yol açabilir" uyarısında bulundu. Yılbaşı sofralarının zengin menülerinin bilinçsiz tüketimiyle oluşabilecek mide rahatsızlıklarına dikkat çeken Uzel, "Yılbaşı gecesinde yağ ve şeker içeriği fazla olan besinlerin tercih edilmesi, hazırlanan yiyeceklerin kısa sürede tüketilmesi, meze, kuruyemiş tüketimi ve beraberinde alkol alınması bazı rahatsızlıkları tetiklemektedir. Bu rahatsızlıkların başında yer alan mide gerginliği tansiyonun yükselmesine dolayısıyla kalp rahatsızlıklarının artmasına neden olmakta. Bu nedenle yılbaşı sofrasında yapılabilecek yanlışlıkların en başında gün içinde öğün atlanarak beslenme, fazla besin alımından sonra hazımsızlığı önleyeceği düşüncesi ile tüketilen gazlı içecekler gelmektedir" dedi. Uzel, yeni yılın ilk günü 60 - 90 dakika kadar yürüyüş yapılması gerektiğini de ifade etti.