Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Fransız pastacısı Leone Çeşme'de

Giriş Tarihi: 24.8.2015
Fransız pastacısı Leone Çeşme'de
Alsancak'ta 5 yıldır Fransız usulü unlu mamülleri meraklılarıyla buluşturan Leone, yaz sezonuyla birlikte Çeşme Ilıca'da mini bir şube açtı. Fransız anne ve Türk babanın 5 kızının 2010 yılında annelerini kaybettikten sonra açıp annelerinin ismini verdikleri Leone Patisserie, 5. yaşını doldurdu. Fransız usulü pasta, kek, kruvasan ve özel tatlılar artık Çeşme'deki tatilcilerin hizmetinde. Leone'nin sahibelerinden Yasemin Gürgan Deniz, mekanı geleneksel yöntemler kullanarak, doğal ürünlerle hazırlanmış gerçek Fransız lezzetlerini bulabileceğiniz tek adres olarak nitelendiriyor. Tamamen katkısız, toz kullanmadan, her şeyi olduğu gibi orijinalini kullanmaya çalıştıklarını belirten Deniz, "Çikolata Belçika'dan geliyor. Yağlarımız Hollanda'dan, Belçika'dan geliyor. Çubuk vanilya kullanıyoruz. Madagaskar vanilyası kullanıyoruz. Biz de boya vs. yok. Bütün ürünler kendi ürünümüz. Bir araya gelme sürecinde ablam Tuğba Gürgan, Fransa'ya giderek pastacılık eğitimi aldı. İki sene başka şeflerin yanında çalıştı. Ondan sonra geldi, böyle bir şey açalım dedik. 2-3 senenin ardından Alsancak'ta belirli kemik bir müşteri kitlesi oluşturduk" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Fransız pastacısı Leone Çeşme'de
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz