X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Türk Mutfağı'na yepyeni lezzet
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Türk Mutfağı'na yepyeni lezzet

  • Giriş Tarihi: 25.11.2015
Türk Mutfağı'na yepyeni lezzet
Türk Mutfağı'na yepyeni lezzet

Balıkesir'de, akademisyenler ile bir Ar-Ge firmasının projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda, Türk Mutfağı'na, özellikle diyetlerde tüketilebilecek "zeytin salçası" adıyla yeni bir damak tadı sunuldu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülendam Tümen ile firma yetkilisi Faruk Durukan'ın öncülük ettiği proje, Edremit Körfezi'nde yetiştirilen zeytinlerden farklı kalitede yağ, atıklarından da verimli ürün elde edilmesi amacıyla uygulandı. Zeytin salçası, zeytin ezmesine göre tuzsuz olduğu belirtildi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.