Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yılbaşında yemeğin sossuz tarafını seçin

Giriş Tarihi: 26.12.2015
Yılbaşında yemeğin sossuz tarafını seçin
İZMİR Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, 2016'ya mide ve baş ağrısıyla girmemek için, yılın son gününün protein ve sebze ağırlıklı yemeklerle geçirilmesi gerektiğini söyledi. Diyetisyen Fatma Baysal, yılbaşı sofralarında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verdi. Baysal, 31 Aralık'a protein ağırlıklı bir kahvaltıyla başlanması gerektiğini belirterek, "Bol su alınmaya sabahtan başlanmalı. Kahvaltı yumurta, peynir gibi proteinlerle yapılmalı. Öğlen hafif sebze yemekleri tercih edilmeli. Akşam yılbaşı sofraları genelde zengin olur. Eti, tatlısı, mezesi fazladır. Bu nedenle günümüzü hafif geçirmeliyiz. Yılbaşı günü 2.5 litre su ile mineral dengesinin sağlanması için 1 adet soda içilmeli" diye konuştu.
ARKADAŞINA GÖNDER
Yılbaşında yemeğin sossuz tarafını seçin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz