Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, artan çevre kirliliği ile birlikte ülkelerin çevre koruma yasalarının değiştiğini ve bilim adamlarının çevre ile dost yeni teknolojileri araştırmaya başladığını belirtti. Ruhan Aşkın Uzel, Japonya'da başladığı ve Türkiye'de sürdürdüğü çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Yeşil ekstraksiyon teknolojisi yani gıdaların özütlerinin doğa dostu çözücülerin kullanımı ile elde edilmesi özellikle son yıllarda ilgi gören bir uygulama. Bu, farklı çözücülerin uygun koşullarda kullanımı ile domatesten likopen, havuçtan karoten, üzümden antioksidanlar, pancardan doğal renk maddeleri elde edilmesi gibi birçok gıdada örneklendirilebilecek bir yöntem."