Tarihi 8 bin yıl öncesine kadar dayanan İzmir'in yöresel yemekleri kaybolmaya yüz tuttu. Değişik otları, şifa kaynağı zeytinyağı ve deniz ürünleriyle sağlıklı beslenmede örnek olarak gösterilen İzmir'in mutfak kültürü unutulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sütlü Balık, Arapsaçı, Kabak Çiçeği Dolması, Keşkek, Tarla Çivisi, Su Teresi, Labada, Papaz Yahni, Şevket-i Bostan gibi pek çok eski yemeğin yaşatılması gerektiğine dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, "Geçmişten günümüze kültürümüze tat veren İzmir ve Ege'nin yöresel yemekleri, yaşadığımız hayatın, kültürün, üretmenin bir ifadesidir. Bu anlamda gelecek nesillere aktarmaya çalışmak kültürel sürekliliği sağlamada her birimizin üzerine düşen önemli bir sorumluluk" dedi.