Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Akbıyık Döner, lezzetiyle büyülüyor

Giriş Tarihi: 29.2.2016
Akbıyık Döner, lezzetiyle büyülüyor
Bornova'nın Çamdibi semtinde bulunan Akbıyık Döner, ette damaklarda kurduğu tahtla, uğrayanların vazgeçilmez adresi olmayı başarıyor. Odun ateşinde iskenderden, gurme köfteye ve lavaş dönere, "etin en güzel yeri" tanımıyla özdeşleşen Akbıyık Restoran'da, günde 130 kilogram döner tüketiliyor. "Akbıyık'ta döner yerseniz 'döner' yine yersiniz" sloganı ile hizmet veren Akbıyık Döner Limited Şirketi, "amiral gemisi" döner menülerine, birbirinden lezzetli köfte ve çorbaları da ekledi. Ödün vermediği lezzetinin özünü, Çamdibi'nde 1980'li yıllarda bir kasap dükkanının kuruluş heyecanından alan, deneyimini ise 21 Haziran 2009'da küçük bir dönerciden bugünlere bir miras gibi taşıyan Akbıyık Döner Restoran, kalitesiyle bir iddianın sahibi. Bu iddiayı markalaştırma ve vazgeçilmez lezzetini tüm İzmir'e yaygınlaştırma hedefindeki Akbıyık Döner, aynı zamanda tam anlamıyla örnek bir kardeş dayanışmasının adresi. Ata dedelerinin Balkanlar'da Karadağ'dan başlayan hayat yolculuğunda, anayasanın değişmez maddeleri kadar önemli tek bir hayat düsturları olan Akbıyık kardeşler; çalışmak, daha çok çalışmak, özgün olanı ve daha iyisini yapmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Her biri bu sorumluluğu gerçekleştirme sürecinde ayrı bir görev alan Yılmaz, Yıldız, Yasin, Yalçın ve Cihan Akbıyık kardeşler, restoranda artık kendilerini kanıtladıkları ve aranan damak tadı olmayı başardıkları döner menüleriyle mirasa sahip çıkmanın onurunu yaşıyor. Büyük ağabey Yılmaz Akbıyık, dönerde İzmir'e "Akbıyık standardı"nı kazandırmaktan mutlu olduklarını vurgularken, etten çorbaya 'Akbıyık lezzet kartelası'ndaki yeni ürünleri başta Bornova olmak üzere, lezzet gezgini tüm İzmirlilere sunmak istediklerini söyledi. Besicilik ve sütçülükle başlayan lezzet serüveninin; Kemalpaşa'daki özel çiftliklerinde bin bir emekle yetiştirilen hayvanların, mezbahadan halen İzmir'in 'et müptelalarının' önemli adreslerinden Akbıyık Et'e getirilmesiyle yeni bir emek sürecine dönüştüğünü vurgulayan Yılmaz Akbıyık, "İşin her aşamasında ne yapacağını bilen, kaliteden ödün vermeyen bir çalışma kültürünü sürdürüyoruz. Akbıyık Döner, İzmir'in en önemli lezzet merkezi olacaktır. Bu konuda iddialıyız" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Akbıyık Döner, lezzetiyle büyülüyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz