İzmir'de 60 yıllık Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak temsilcisi olan Alpay Okyay ile kardeşi Alper Okyay, dedeleri Adil Müftüoğlu ve dayıları Mithat Müftüoğlu'ndan edindikleri bilgi, birikim ve tecrübeleri dördüncü kuşağa aktarmak istediklerini söyledi. Dünyada, özellikle Avrupa'da 100-150 yıllık lokantaların bulunduğunu hatırlatan Alpay Okyay, bunu Türkiye'de Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası adıyla başarmak istediklerini söyledi. Uzun yıllar ayakta durabilmenin zorluğuna dikkat çeken Okyay, kasaptan et, manavdan maydanoz alımına kadar restoranın her şeyiyle kendilerinin ilgilendiklerini söyledi. Okyay, "Tencere yemeği geleneğini sürdürmek istiyoruz. Kardeşim Alper ile birlikte her zaman müşterilerimizle ilgileniyoruz. Ancak şubeleşmiş olsaydık bunların hiçbirini yapamaz hale gelecektik. Halihazırda dedemin sağlında bizimle olan 30-35 yıllık personelle çalışıyoruz. Bundan sonra da doğru bildiğimiz yolda, etik değerlere sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.