Ramazan ayı boyunca tutulacak oruçların yılın en uzun gündüzlerinin yaşandığı yaz dönemine denk gelmesi oruç tutanlar açısından susuzluğu da bir sorun haline getirdi. Kış aylarına oranla vücudun çok daha fazla su istediği yaz günlerinde gün içinde vücuttaki su dengesini sağlayabilmek de önem kazandı. Özel Gözde İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak, yaklaşık 16 - 17 saat boyunca su tüketemeyecek olan oruçlular için uyarılarda bulundu. Vücudun su dengesini koruyabilmek için sahurdaki beslenmenin rolüne dikkat çeken Çolak, doğru gıda tüketimiyle günü kolay atlatma yönünde önemli tüyolar verdi. "Sahur menüsünde ağır yiyeceklerden kaçınmalıyız" diyen Çolak, "Öğünümüz daha çok kahvaltı gibi olmalı. Eğer kolestrol sorunu yoksa, menemen veya haşlama olarak her gün bir yumurta tüketilmeli. Orta yağlı peynir yine sahurun vazgeçilmezi. Hem kalsiyum, hem de protein dengesini sağlar, tokluk süresini uzatır. Ardından süt çok önemli. Eğer alerjileri yoksa içilecek 2 bardak süt hem susuzluğu dengeler, hem de tok tutar. Bundan dolayı sahurda süt ve ya yoğurt tüketimi tavsiye edilir" diye konuştu.