X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Şerbetler her derde deva niteliğinde
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Şerbetler her derde deva niteliğinde

  • Giriş Tarihi: 7.7.2016
Şerbetler her derde deva niteliğinde
Şerbetler her derde deva niteliğinde

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yard. Doç.Dr.Ruhan Aşkın Uzel, geleneksel Türk mutfağında; Demirhindi, kızılcık, lohusa, zambak, tarçın gibi onlarca çeşidi bulunan, günümüzde ise kolalı içeceklere, meyve suları ve meşrubatlara yenik düşerek kaybolmaya yüz tutan şerbetlerin özellikle gençler arasında yeniden tanınması gerektiğini söyledi. Uzel, şerbetlerin sıcak yaz günlerinde hem serinlettiğini hem de şifa dağıttığını ifade etti.