İzmir'de
5-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek "Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı"nda hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Alper Çiçekçi, Türkiye'deki kırmızı et açığının balık tüketimini artırarak kapatılabileceğini söyledi. Türkiye'de et açığın kapatılması için yurtdışından hem besilik hem de et olarak ithalat yapıldığına dikkat çeken Çiçekçi, "Bu açığı kapatmanın tek çaresi balık tüketimini artırmak ve insanları balığa yönlendirmek. Avrupa ülkeleri kırmızı et açığını domuz etiyle kapatıyor. Biz de balık etini kullanmalıyız. Bunun için de balık üreticisi teşvik edilmeli" dedi.
BALIK TÜKETİMİ DÜŞÜK
Ulusal Balıkçılık Bayramıyla balık sektörünün kalbinin 3 gün boyunca İzmir'de atacağını belirten Çiçekçi, "Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramında balık tutma, olta bağlama, ağ onarma yarışmaları, kıyı temizliği, deniz dibi temizliği, konserler, şovlar ve paneller yer alacak. Deniz ve balıkçılık sektör temsilcileri ikili iş görüşmeleri fırsatı yakalayacak. Sektördeki yeni ürün ve hizmetler de ilk kez görücüye çıkacak. Dünyada en az balık tüketen ülkeler arasında yer alıyoruz. Kişi başına diğer ülkelerde 20 kilo balık düşerken Türkiye'de 7 -8 kilogram. Bu nedenle balığı tüketeni ve balığı yakalayan ve balıkçılık firmalarını bir araya getirmeyi amaçladık" diye konuştu. Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da bayramda herkesi balık yemeye davet etti.