Beslenme
ve Diyet Uzmanı Safiye Taş, Kurban Bayramı'nda kurban etiyle hazırlanacak yemeklere 'şifa' artırıcı önerilerde bulundu. Taş, "Etin içerisine mutlaka soğan, sarımsak, ıspanak/pazı ve limon ilave edin. Soğan ve sarımsak ile et yemeğinin antioksidan içeriği artırılırken, kan kolesterol düzeyinin ve tansiyonunuz yükselmesini engellersiniz. Ispanak ve pazı ise içerdiği C vitamini ile etin içerisinde bulunan demirin emilimini artırır" dedi. Safiye Taş, kurban etinin ilk 24 saat ölüm katılığı denilen sertlikte olduğunu vurgulayarak "Ayrıca içerisindeki zararlı mikroorganizmalar 24 saat sonunda ölmüş olur. Bu sebeplerle kurban etinin kesimden en az 24 saat sonra pişirilmesi, bu süreçte buzdolabında (+ 4C) saklanması gerekir. Etin pişirilmesi için 24 saat beklenilmediği takdirde mide ve bağırsak şikayetleri artabilir, mide spazmları görülebilir" diye konuştu.