Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Bihter’le Behlül okusun

Aldatmayan erkek var mı? E var tabii canım abartmayalım.. Sayıları? Ne yazık ki çok az.. Aldatan kadın var mı peki? 'Yoooo kadın milleti öyle şey yapmazzzz..' Çok pardon ama 'nah!' yapmaz.. Fakat tabii oranlar bu noktada değişiyor. Kadın için artık eşini aldatma noktasına gelmek öyle kolay değil. Erkek, evinde her şey yolunda da gitse, önüne bir fırsat düştüğünde, yani kıçı başı oynayan bir hatun kendisine azıcık göz süzdüğünde "Amaaan ne olacak canım, şöyle küçük bir macera yaşayayım, kimsecikler duymadan," diyebiliyor. Ama kadın öyle değil. Kadın evdeki adamı çok zorlar. Bir kere kadınlar erkekler gibi ketum değildir. Yani bir dertleri varsa susup arpacı kumrusu gibi bir köşede sessizce oturmazlar. İsteklerini, şikâyetlerini, mutsuzluklarını, rahatsızlıklarını anında dillendirip, ortaya sererler. Ki, konuşma özürlü erkekler kadının bu açık yüreklilikle içini açmasını çoğunlukla 'dırdır yapıyor' şeklinde yorumlar.

Tabii ya, siz susun, biz susalım, sorunlar ortaya serilmesin, dolayısıyla da çözülmesin, kedi pisiliği gibi halının altına süpürülsün. Sonrası malum işte. Asliye hukuk mahkemeleri belediye otobüsüne dönsün, insanlar boşanmalara doyamasın. Hem size bir şey söyleyeyim mi eğer bir kadın evde artık şikâyeti, erkeklerin deyimiyle 'dırdır'ı birdenbire kestiyse, artık "Neden bana hiç güzel sözler söylemiyorsun?", "Neden bana hiç sürpriz yapmıyorsun?", ya da "Neden artık benimle hiç sevişmiyorsun?" demeyi bıraktıysa, yani evde bir 'huzur ve sessizlik ortamı' oluşmuşsa, bilin ki o kadın kendisine sürprizler yapan, iltifat eden (ilerde dırdır da edeceği) başka bir erkek bulmuştur. Ve de artık o evliliği yürütesi de hiç yoktur. Geçmiş olsun.

Ama işte dediğimiz gibi erkeğin gözünün dışarı kayması için böyle sebeplere gerek yok. Çok 'maceraperest' arkadaşlardır onlar. Üstelik de öyle "Ben karımı aldattım, o zaman bu evliliği sürdürmenin bir manası yok, en iyisi boşanalım," falan diye de düşünmezler. Aldatan kadının aksine yani. O hem evdeki düzeni devam etsin ister, hem de dışarıdaki safari heyecanı.. Bu ilk zamanlar tatlı gelebilir ama bakınız şöyle bir de araştırma yapılmış: Eşlerini aldatan erkekler genellikle panik atak oluyormuş. Yaşadıkları gizli saklı olaylar, yasak bir ilişkinin başlardaki tatlı heyecanı, iki üç kişiyi aynı anda idare etmenin hazzı ve bu hazzın verdiği güç, iktidar duygusu, bir süre sonra yerini iç sıkıntısı ve kaygıya bırakıp, ellerinin ayaklarına, kollarının çarşafa dolanmasına neden olabiliyormuş.

Söz konusu araştırma özet olarak, aldatan kadının depresyon, aldatan erkeğin de panik atakla boğuştuğunu ortaya koymuş. Eeee şeytan azapta gerek. Her şeyin bir bedeli var demek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA