Türkiye'nin en iyi haber sitesi

HABER TURU

Giriş Tarihi: 3.9.2009
Libya'dan Türk işçilere vize kolaylığı
DEVLET
Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trablus'taki temasları çerçevesinde Libya Kamu Hizmetleri Bakanı Muhammed Matuk ile bir araya geldi. İkili görüşme sırasında Arınç, Türk firmalarının Libya'da karşılaştığı kimi küçük sorunların çözülmesini umduğunu ifade ederken, Matuk ise Türk işçilere vize kolaylığı sağlama vaadinde bulundu. Matuk, "Libya'da pek çok Türk firması var. Türk işçilere vizede ciddi kolaylıklar sağlamaktan yanayız. Bu teknik meselenin çözülebileceğine inanıyorum" dedi.

IMF Türkiye'ye 1.4 milyar $ tahsis etti
IMF Türkiye'ye 883,1 milyon SDR (özel çekme hakkı) (yaklaşık 1.4 milyar dolar) tahsis etti. Nisan ayındaki G-20 Liderler zirvesinde alınan kararlar kapsamında üye ülkelere 28 Ağustos'ta 250 milyar dolar tutarında bir genel SDR tahsisatı yapıldı. Türkiye'ye tahsis edilen tutar, 883,1 milyon SDR oldu. Ayrıca, 9 Eylül'de 75.9 milyon SDR daha tahsis edilmesi bekleniyor. Böylece tahsisat tutarı 1.5 milyar doları bulacak.

Kurban bağışı kredi kartına 4 taksitle
TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, vatandaşların dini vecibelerini daha rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurban bağışlarının kredi kartına 4 taksitle yapılması uygulaması başlatacaklarını bildirdi. Kurbanlıkları Et ve Balık Kurumu'nun temin edeceğini belirten Küçükali, "Kurbanlıkların etlerinin tamamını konserve yapıp yılboyu fakir fukaraya dağıtıyoruz. Tatsın diye bağışçıya da gönderiyoruz" diye bilgi verdi.

Türkiye buğday üretiminde 9'uncu
TÜRKİYE
İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre bu yıl Türkiye buğday üretiminin 20.5 milyon tona ulaşması beklenirken, ABD Tarım Bakanlığı tahminlerinde ise üretimin 17.8 milyon ton olacağı öngörülüyor. ABD'nin raporuna göre, dünya buğday üretiminde yüzde 2.7 pay alacak Türkiye üretimde 9'uncu olacak. Türkiye'nin 17.3 milyon bin ton beklenilen buğday tüketimi ile de dünya buğday tüketiminde 7'nci olması öngörülüyor.

Türkler bin yıl önce de ütü kullanıyordu
TÜRKLERİN
bin yıl önce giyim kuşamlarına özen gösterdiği, ütülü elbise, ipek mendil, eldiven ve havlu kullandığı belirtildi. Kıyafetlerini özel yöntemlerle çeşitli renklere boyayan Türkler, 'çatu' aracılığıyla da zehirli yemeği ortaya çıkarıyordu. Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın kaleme aldığı ve Çince ile Uygurca'ya da çevrilen kitabında, Kaşgarlı Mahmud'un "Divanü Lûgati't-Türk'' eserine dayanılarak Türklerin bin yıl önceki ilgi çekici geleneklerine yer veriliyor.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
HABER TURU
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz