BİR'den yüzde 10-20 uyarısı

Giriş Tarihi: 20.3.2013
Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, kırmızı ve beyaz et ürünlerinin sınırlandırılması ile birlikte daha önce karışım olarak satılan salam, sosis gibi kırmızı et ürünlerinde yüzde 10 ile 20 arasında bir fiyat artışı gözlemlenebileceğini açıkladı. Bılıkçı, ETBİR Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 5 Mart'ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ni değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Bılıkçı, kırmızı ve beyaz et karışımına yasak gelmeden önce yüzde 100 kırmızı etten üretilen sucuk, pastırma ve kavurmada fiyat artışının olmayacağını açıkladı. Bılıkçı, ETBİR'in, sektörün gelişimine katkıda bulunarak, tüketicilere daha kaliteli ve sağlıklı ürünlerin ulaştırılması için çalışan rekabet üstü bir kurum olduğunu söyledi.
ARKADAŞINA GÖNDER
ETBİR'den yüzde 10-20 zam uyarısı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz