Tavuk etinde bilgilendirme hareketi başladı

Giriş Tarihi: 22.2.2014
Türkiye'de tavuk eti hakkındaki bilgi kirliliği üreticileri harekete geçirdi. Bu amaçla Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'ne üye beyaz et üreticileri www.saglıklibilgi.org sitesini kurdu. Tavuk eti üretimiyle ilgili bilimsel gelişmeler ve tavuğun insan sağlığına olan etkilerinin anlatıldığı basın toplantısında Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Rüveyde Akbay, Veteriner Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Ahmet Ergün, Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur ve Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez Türkiye'de tavuk üretimi ve insan sağlığı üzerine etkilerini aktardı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel, Türkiye'nin piliç eti üretiminde dünyanın 8. büyük üreticisi konumuna ulaştığını ve 55'den fazla ülkeye ihracat yapıldığını söyledi. İşliel, "Dünya pazarındaki payını son 5 yılda neredeyse 4 katına ulaştıran Türk piliç eti üreticilerinin yurt içinde kaldıkları durumun sektör için çok üzücü" dedi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Tavuk etinde bilgilendirme hareketi başladı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz