Beyaz et sektörü Japonya'ya açılıyor

Giriş Tarihi: 7.3.2014
2013'te 656 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşan beyaz et firmaları, nisan ayı itibarıyla Japonya'ya ihracat yapmaya hazırlanıyor. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Dr. Sait Koca, "Japonya'ya ihracat için uzun zamandır görüşüyorduk. Yasal sürecin son aşamasına geldik" dedi. Japonya'nın 600 bin ton beyaz et ithalatı yaptığına dikkat çeken Koca, pazardan alınacak payın zaman içinde şekilleneceğini ifade etti. Koca, "Japonya katma değeri yüksek ürünler alıyor. Kârlılığı oldukça yüksek. 2014'te 455 bin ton ihracat hedefliyoruz. Japonya ile birlikte bu rakamı aşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
ARKADAŞINA GÖNDER
Beyaz et sektörü Japonya'ya açılıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz