X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Baklavada fıstık yerine maydanoz
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Baklavada fıstık yerine maydanoz

  • Giriş Tarihi: 16.6.2014 11:38 Güncelleme Tarihi: 16.6.2014 11:39

Artan maliyetleri fiyatlara yansıtamayan üreticiler merdiven altı üretim yapanlardan yana dertli.

Kurumsal baklava üreticileri, baklavanın vazgeçilmezi olan ceviz ve Antep fıstığı yerine kurutulmuş maydanoz, bezelye, kilosu 1.5 lira olan yer fıstığı kullandıklarını belirtiyor. Saray Tatlıcısı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Avlukyarı, antep fıstığının 35 liradan 120 liraya yükseldiğini belirterek, "16 lira olan fındık şu anda 40 TL. Un ise 3 ay önce 35-40 liraydı. Şimdi 50 kiloluk torba fiyatı 150 TL" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMALI

Yakup Avlukyarı, Tarım Bakanlığı'nın, bir an önce bu maliyetleri aşağı çekme adına ithalat yapacağı yönünde bir açıklamada bulunmasını istedi.

YEŞİL TAHTA BOYASI VAR

Avlukyarı "Ülkemizin 2 yıllık ihtiyacı fındık depolarda. Kilosu 1,5 lira olan yer fıstığı, Antep fıstık niyetine yeşil tahta boyası katılarak kullanılıyor. Kurutulmuş maydanoz toz haline getiriliyor. Bezelyeler çekilerek Antep fıstığı yerine baklavaya katılıyor" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.