Sütlüoğlu, "Steviamız Rize'de 3. yılını yaşıyor. Üçüncü yılında da topraktan verimli bir şekilde çıktı. Bu bitkinin anavatanı Güney Amerika. Arjantin ve Paraguay. O bölgede yerliler buna 'tatlı ot ve şeker otu' diyorlar. Üç yıldır sürdürdüğümüz deneme üretimlerinde gayet iyi sonuç verdi. Bundan sonraki aşama sanayileştirilmesidir. Ürüne dönüştürülüp dünya piyasalarına sunulması. Bütün bu deneme ve araştırma çalışmaları bittikten sonra inşallah nihai adımlarımızı atacağız. Bu bitki dünya için de çok yeni.
5 MİLYAR DOLARLIK HACMİ VAR
Dünya henüz bunu tanımıyor. Asrın bitkisi olarak adlandırılıyor. Şekere oranla 15-20 kat daha tatlandırıcı özelliğe sahip. Fabrikasyon işlemlerden geçtikten sonra ise şekere oranla 300-400 kat daha tatlandırıcı özelliğe sahip. Buna rağmen sıfır kalori ve sıfır proteini olan. Şekerin barındırdığı zararların hiçbirini barındırmayan mucizevi bir bitki. Asrın bitkisi. Dünya piyasasında steviaya olan talep 4-5 milyar dolarlık bir işlem hacmi ile artıyor" şeklinde konuştu.