X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Üniversiteler kurban işine el attı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ler işine el attı

  • Giriş Tarihi: 30.8.2015 12:00
Üniversiteler kurban işine el attı
Üniversiteler kurban işine el attı

ı öncesi ülke genelinde çok sayıda nin lik ve ziraat fakülteleri, eğitim ve araştırma amaçlı yetiştirdiği hayvanları satışa sundu. Üniversiteler, genellikle internet üzerinden alınan taleplere yetişmekte zorlanıyor.

Adnan Menderes si (ADÜ) Fakültesi ı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy, fakülte bünyesinde eğitim amaçlı olarak doğal ortamda yetiştirdikleri küçükbaş hayvanlardan lık çağına gelenleri satışa çıkardıklarını söyledi.

Kurbanlıkları fakültenin internet sitesinden seçen vatandaşların kampüse gelerek görme imkanı bulduğunu ifade eden Göksoy, kurbanlıkların kısa süre içerisinde büyük bölümünün bu şekilde satıldığını anlattı.

Üç yıldır kurbanlık satışı yaptıklarını, her yıl artan taleple karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Göksoy, geçen yıl 15 kurbanlığı satışa çıkarırken bu yıl sayının 54'e yükseldiğini belirtti.

Göksoy, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar öncelikle fakültemizin internet sitesinden hayvanlarla ilgili bilgi alıyor. Daha sonra fakülteye gelerek kurbanlıklar arasından istediğini seçip depozito karşılığında satın alıyor. Kurbanlıkların canlı kilogram fiyatları, koyun, toklu ve koç olmasına göre, 12 ile 14 lira arasında değişiyor. Bu şekilde satışa çıkardığımız 54 kurbanlıktan tamamına yakını kısa sürede tükendi. Satışa çıkarılan hayvan sayısı artmasına rağmen talebe yetişmekte zorlanıyoruz."

"Hayvanlarımızı en iyi ve sağlıklı şekilde yetiştiriyoruz"

Göksoy, halkın kurbanlıklara yoğun ilgisinde, üniversite ve fakültelerine duyulan güvenin etkili olduğunun altını çizdi.

Fakültede doğumlarını takiben anne sütü ile beslenen kuzulara daha sonra kuzu büyütme yemi verildiğini, ardından çayır ve merada doğal bir şekilde otladıklarını aktaran Göksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bunlarla birlikte hayvanlara arpa ve kuru ot takviyesi yapılıyor. Herhangi bir ekimin yapılmadığı, ilaçla teması olmayan çayır ve meramızda hayvanlarımız sağlıklı bir şekilde besleniyor. Bu sırada sürekli öğrencilerimiz ve veteriner hekimlerimizin sağlık kontrolünde tutuluyor. Aşıları ve muayeneleri düzenli olarak yapılıyor. Fakültemizin tüm imkanlarını kullanarak hayvanlarımızı doğal ve sağlıklı bir şekilde yetiştiriyoruz. Kurbanlıklara yoğun ilgi gösterilmesinde tüm bunların etkili olduğunu düşünüyoruz."

Öte yandan, üniversitelerin internet sitelerinden alınan bilgiye göre, ADÜ'nün yanı sıra Ege, Uludağ, Atatürk ve Kafkas üniversitelerinin de aralarında bulunduğu birçok üniversitede kurbanlık satış hizmeti sunuluyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.