Kahramanmaraş
Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, sahip olduğu geniş verimli ovalar, tarım ve sanayi potansiyelinin kenti ekonomik yönden cazibe merkezine dönüştürdüğünü ve tarımsal faaliyetler açısından çok çeşitli zenginliklerinin bulunduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ta organik tarıma yönelik uygulamaların son dönemlerde çoğaldığına dikkat çeken Borsa Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, "Buğday, defne, elma, kayısı, kiraz, mercimek, nohut, üzüm, ceviz, mürdümük ve yem bitkileri organik olarak yetiştiriliyor. Organik tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması için borsamız öncülüğünde çalışmalar yapılmaktadır" dedi.
TEKNOLOJİK YENİLİKLER
Ticaret Borsası olarak 458 üyeye yeniliklere ve değişime açık, teknolojik ve geleneksel kültürü birlikte harmanlayabilme yeteneğine sahip bir kurum olarak hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Ahmet Duran Balsuyu, "Borsamız çağın gerektirdiği modernlik ve dinamizm felsefeleri ışığında üyelerine doğru hizmeti doğru şekilde ve doğru zamanda vermeyi kendisine misyon edinmiştir. Teknolojik yeniliklere hızla adapte olup, iletişim ve bilginin esas değer olduğu bilinciyle faaliyetlerini yürütmektedir. Bu çerçevede üyelerimize, ilimize ve ülkemize daha iyi hizmet sunabilmek adına borsamız bünyesinde çeşitli teknolojik ve kurumsal yeniliklere gidilmiştir" diye konuştu.
ÖZEL GIDA LABORATUVARI Başkan Balsuyu, "ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin yanında, TOBB akreditasyon sistemine de dahil olarak beş yıldızlı hizmet veren borsamız, hazırladığı 'Kahramanmaraş Mutfak Kültürü ve Yöresel Lezzetler Kitabı' ve 'Maraş Tarhanasına Coğrafi İşaret Alınması' gibi sosyal projelerle ülke çapında tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmıştır. Borsamız bünyesinde buğday, mısır, şekerpancarı, pamuk, canlı hayvan ve süt gibi temel ürünlerin tescillerinin yanında, kırmızıbiber, salep ve kekik gibi yöreye özgü ürünlerin de tescilleri yapılmaktadır. Bilimsel verilerin üretim ve satış aşamalarında kullanılabilmesi için kurulmuş olan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, pamuktan buğdaya, kırmızı biberden zeytinyağına 25 farklı üründe 100 çeşit analiz yapılabilen bir laboratuardır. Laboratuvarımız, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilerek ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip analizler yapan bir laboratuvar olmuştur" diye konuştu.