14 ülkede başta döner olmak üzere Türk damak tadını dünyaya tanıtan ünlü dönerci Serkan Mutlu, bir süre önce açtığı Etiler Dönercisi'nin konseptini Kazakistan'ın Almaata şehrine taşıdı.
700 KİŞİLİK KADRO
20 yılda yetiştirdiği yaklaşık 700 kişilik kadroyu, lezzet danışmanlığı verdiği ülkelerdeki restoranlarında kullanan Serkan Mutlu, "Hayalimden öte tek amacım var. Türk Döner Akademisi'ni kurmak. Bu Akademi'den çıkacak ustalar dünyanın dört bir yanında Türk döneri başta olmak üzere Türk mutfağının lezzetini dünyaya yayacak" dedi. Döner yapımı için kullanılan ete ilişkin olarak ilginç detaylar veren Mutlu, "Benim olmazsa olmazım hayvanın yürümemiş olması. Dağlarda otlanıp, yeşillik yiyen bir hayvanı tercih etmiyorum. Yürüyen hayvanın çok kası ve siniri olur. Hayvanın dinlenmiş olması ve 6 ay anne sütü ile beslenmiş olması gerekir" dedi.
Sırrıberk ARSLAN/ ALMA ATA