Türkiye'nin en iyi haber sitesi

i çiğ yemeyin!

  • 1
  • 11
i çiğ yemeyin!
Domatesi çiğ yemeyin!

in en etkili kanser ilacı olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Işın Sayın, salça, domates püresi, domates sosu gibi, domatesi işleme tabi tutarak elde edilen tüm gıdaların, kanserle savaşta parçalanmamış çiğ domatesten daha faydalı olduğunu söyledi.

Tüm sebzelerin mümkün olduğunca az pişirilmesini tavsiye eden Uzman Diyetisyen Sayın, "Domatesi ise mümkün olduğunca soyun, parçalayın, kaynatın" dedi.

  • 2
  • 11
i çiğ yemeyin!
Domatesi çiğ yemeyin!

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, in faydalarından yararlanmak için nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Biz Türkleri asırlar boyu kanserden koruyan bir mutfak malzemesi varsa o da domatestir" diyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın salça, domates püresi, domates sosu gibi, domatesi işleme tabi tutarak elde edilen tüm gıdaların, kanserle savaşta, parçalanmamış çiğ domatesten daha faydalı olduğunu söyledi.

  • 3
  • 11
i çiğ yemeyin!
Domatesi çiğ yemeyin!

Tüm sebzelerin mümkün olduğunca az pişirilmesini tavsiye eden Uzman Diyetisyen Işın Sayın, "Önce iyice yıkayın, soyun, doğrayın, iyice su gibi olana kadar parçalayıcıdan geçirin. Ocağa koyun ve çok az tuz ekleyin. Mümkün olduğunca koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yani özetle in canını çıkarın. Çünkü domates ne kadar işlem görürse, besin değeri o kadar artar" ifadelerini kaydetti.

  • 4
  • 11
i çiğ yemeyin!
Domatesi çiğ yemeyin!

in, lı yaşam denildiğinde ilk akla gelen besinler arasında yerini aldığını belirten Sayın, içerdiği yüksek likopen sayesinde kanserden koruyucu özelliğine dikkat çekti.

  • 5
  • 11
i çiğ yemeyin!
Domatesi çiğ yemeyin!

"DOMATES EN ETKİLİ KANSER ÖNLEYİCİ"

"in içinde yer alan ve kanser önleyici olan likopen bu işlemlerden geçtikçe çok daha aktif hale geliyor" diyen Sayın, "Kansere karşı her aşamada daha da güçlü koruyucu etki göstermesi için domatesi mümkün olduğunca pişirin. Pişirdikten sonra üzerine natürel sızma zeytinyağı ekleyin.

  • 6
  • 11
i çiğ yemeyin!
Domatesi çiğ yemeyin!

Zeytinyağı, teki likopenin kana geçen miktarını artırırken, zeytin yağındaki E vitamini ile de kansere karşı ekstra koruma sağlayacaktır. Yağı yüksek sıcaklıkta domatesle pişirmediğiniz için zeytin yağındaki E vitamini ve değerli yağ asitleri özelliğini yitirmeyecektir. Zeytinyağı ve diğer sebzeleri hırpalamayalım ama domatesi soyup doğrama, robotta çekip çok pişirme şeklinde hırpalamak serbest" dedi.