Anne sütüne benzer değerler içeren kuru incir, bal ve cevizle birlikte tüketildiğinde daha sağlıklı ve dinç olmayı sağlıyor. Kış aylarında birçok rahatsızlığa karşı koruyucu kalkan olan kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor. Gribe karşı da tüketilmesi önerilen kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor. İşte kuru incirin faydaları şöyle... Sindirimi kolaylaştırır. İçerdiği 'benzaldehit' maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önler. 55 yaş üstü yetişkinlerde yaygın görülen bir göz hastalığı olan sarı noktadan korunmak için düzenli olarak kuru incir yenmesi gerekir. Metabolizmayı hızlandırır. Tansiyonu dengeler. Cilt sağlığına katkı sağlar. Neredeyse tüm sebze ve meyveler kemi sağlığına katkıda bulunur ve kemik hastalıklarından korunmamıza yardımcı olur. 1 adet incir günlük demir ihtiyacının %1'ini karşılar. Besin lifi bakımından zengin besinler sindirimi yavaşlatıp kan şekeri dalgalanmalarını önler. Bu sayede yeterli miktarda besin lifi alındığından tokluk hissi daha uzun sürer. 1-2 adet kurutuşmuş inciri 2 çay kaşığı balla birlikte sıcak suda karıştırıp çay gibi için. 2-3 adet taze incir yaprağını çiğneyin. İncir yaprağı ağız yaralarının tedâvisine yardımcı olur ve nefes kokusunu önler. Ezilmiş taze inciri akne üzerine sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin. Bu tabîkatı temizleyici ve parlaklık veren yüz maskesi olarak tüm yüzünüz için kullanabilirsiniz. Kuru incir,cevizle birlikte tüketildiğinde,vücudu zehirlerden korur. Ayrıca,bronşite de iyi gelip,öksürüğü keser.