Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

  • 1
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

Journal of Nutrition dergisinde yakın zamanda yayımlanan bir çalışma, özellikle diğer tam gıdalarla birlikte tüketildiğinde cevizin enflamasyon (yangı) ve metabolizma üzerinde faydalı etkiler sağlayabileceğini ortaya koydu.

  • 2
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla birlikte tüketildiğinde bu faydalar daha da artıyor.

  • 3
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

Oregon Eyalet Üniversitesi'nden Dr. Neil Syay'in öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmada, cevizin sağlık açısından potansiyel faydalarını ölçmek amacıyla tipik bir Batı tarzı diyette diğer çeşitli tam gıdalarla birlikte tüketimi değerlendirildi.

  • 4
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

Farelere insan eşdeğeri düşük yağ veya yüksek yağ içerikli bir diyetle birlikte ağırlığa göre yüzde 8.6 ceviz ilave edilen yüksek yağ içerikli diyet verildi.

  • 5
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

Diğer gruplara ise ikinci bir tam gıdayla birlikte ceviz diyeti verildi. Çalışmanın sonuçları, cevizin en iyi kombinasyonunun kiraz, ahududu veya yeşil çayla olduğunu gösterdi.

  • 6
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

10 hafta sonra ceviz grubu, yüksek yağ içerikli diyet alan kontrol grubuna göre belirgin biçimde daha sağlıklıydı.

  • 7
  • 13
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...
Ceviz; kiraz, ahududu ve yeşil çayla tüketildiğinde...

Yüksek yağ içerikli diyetle beslenen farelerle karşılaştırıldığında, diğer tam gıdalarla birlikte cevizle beslenen farelerde karaciğer yağ konsantrasyonları azaldı.