Dengesiz beslenme hastalıkların ortaya çıkmasında etkili oluyor. Özellikle kanser hemen herkeste görülebiliyor. Uzmanlar, elma, kiraz ve Arnavut biberinin kanser hücrelerini öldürdüğünü belirtiyor. Modern çağın birçok olumlu yönlerine karşın zararlı tarafı da bulunuyor. Bunun başında da sağlık geliyor. Tıp bilimdeki ilerlemelere karşın robotlaşan insan hayatı ve popüler kültür bireyleri sağlıklarından ediyor. Fast-food tarzı ve düzensiz beslenme ile günlük hayatın getirdiği zorluklar artık 7'den 70'e hatta anne karnındaki bebeği bile hasta ediyor. Sağlık çok çabuk elden giderken, hastaneler her yaş gruptan yığınla insanla doluyor. Hızla artan kanser vakaları da insan geleceğini tehdit ediyor. Uzmanlar, eski zamanlara karşın hastalıkların artmasındaki en önemli sebebin beslenme olduğunu belirtiyor. Tüketilmesi gereken besinleri sıralıyor: Ananas: Ananasın içindeki 'bromelain' maddesi tümör hücre gelişimini doğrudan durduruyor. Özellikle de akciğer, bağırsak, yumurtalık ve cilt kanserlerinde tümörlü hücrelerin büyümesini engelliyor. Böğürtlen: İçeriğindeki eliagic asit kanserli hücrelerin ölmesini sağlıyor. Böğürtlen yaprakları da çok faydalı olup çay şeklinde tüketilebilir. Elma: Bol miktarda kuarsetin içerir. Kanser tedavisinde, kanserden korunmada, alerji ve kalp damar hastalıklarında yararlıdır. Kara üzüm: Son 10 yıl içindeki çalışmalar kara üzümün kanser önleyici rolüne işaret ediyor. Ayrıca kalp-damar hastalıklarından da koruyor. Çekirdeği ve kabuğuyla birlikte yenmesi gerekiyor. Kiraz: Bol miktarda flavon denen yaralı bir madde ihtiva eder. Kanser oluşumunu ve kanserin ilerlemesini engeller. Özellikle meme, cilt, akciğer ve karaciğer gibi kanser tiplerinde etkilidir. Nar: İçerdiği bazı maddeler sayesinde kanseri engeller, kanser hücrelerini de öldürür. Kolesterol ve şekeri dengeler. Kalp sağlığını korur. Her gün 2 avuç kuruyemiş. Ceviz: Omega-3 yağ asitleri içerdiği için kanserden korur. Ayrıca kalp damar hastalıklarına da iyi gelir. Günde 1 avuç ceviz yiyin. Ay çekirdeği: Çinko ve selenyumdan zengindir. Çinko vücutta C vitamininin emilmesini sağlar ve şifalı etkisini hızlandırır. Kabak çekirdeği: E vitamininden zengindir. Kanser hücrelerinin engeller ve bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur. Yaban mersini: Vücudu kanserden koruyan enzimleri aktif hale getirerek kansere yakalanma riskini azaltıyor. Ayrıca kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp krizinden de koruyor. Arnavut biberi: Kanserden korunmada, kansere bağlı ağrılarda, mide-bağırsak gazında, kemoterapi ve radyoterapinin neden olduğu ağız-boğaz yara ve ağrılarında kullanılır. Günde 5 tane taze olarak tüketin. Brokoli: C vitamini, beta karoten, lif ve kalsiyum açısından çok zengindir. Kansere karşı koruyucu maddeler içerir. Özellikle bağırsak, mesane, meme kanserlerinden korur. Çiğ, haşlanmış ya da buharda pişirilmiş olarak da tüketilir. Kırmızı biber: Zengin bir C vitamini deposudur. Kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur. Domates: Prostat problemlerinden yüzde 40 oranından korur. İçindeki likopen akciğer, kolon, meme kanserini de engeller. Havuç: Günde 2 bardak havuç suyu içmek, prostat kanserine karşı koruma sağlıyor. İçinde beta karoten denen çok yararlı bir madde var. Bu ağız, yemek borusu ve mide kanserinde de koruyucu etkisi var. Kırmızı turp: Akciğer kanseri riskini azaltır, meme kanserinden korur. Sarımsak: Kanserin yayılmasını durdurur. Selenyum, triptopan gibi kanser hücreleriyle savaşan maddeler içerir. Hem kansere yakalanmaktan korur hem de kanser tedavisi sırasında kullanılır...