Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

  • 1
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

İşte kış aylarının vazgeçilmezi meyve ile sebzeler ve faydaları...

  • 2
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

MEYVELER


Armut: Sulu ve tatlı bir meyve olan armut yemeklerden önce tüketilmelidir. Zengin karoten içeriği nedeniyle sarı, yeşil renge sahiptir. A, B1,B2,B3,B6ve C vitamininden zengindir.

  • 3
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

Ayva: Altın sarısı renginde hoş kokulu bir meyve olan ayva A ve B vitaminleri, yüksek miktarda potasyum ile tanin ve kireçli tuzlar içerir. Zindelik verir. Çekirdekleri yoğun pektin içerdiği için ishal önleyici olarak kaynatılıp suyu içilebilir. Bronşit, müzmin öksürük ve verem tedavisinde kullanılır.



  • 4
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

Elma: A ve C vitamini içeriği yoğundur. Ayrıca çözünen ve çözünmeyen lifler içermesi nedeniyle hem ishal hem de kabızlık tedavisinde kullanılır. Yine kolon kanserlerinden korunmak adına sıklıkla tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir; sindirimi kolaylaştırır.

  • 5
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

Greyfurt: C Vitamini açısından zengin olan greyfurt bağışıklık sistemi için yararlıdır. Ancak ilaç kullanıyorsanız dikkatli olmanızda fayda var.

  • 6
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

Kivi: C vitamini deposu olan kivi enfeksiyonlarla mücadele etmek ve cilt kusurlarını engellemek için faydalıdır.

  • 7
  • 31
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları
Kış meyve ve sebzelerinin faydaları

Mandalina: Zengin C vitamini içeriğiyle, özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, nezle ve gribe karşı savunma mekanizmamızı güçlendirir. Yüksek orandaki potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürür.