'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

  • 1
  • 6
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

Prof. Dr. Sibel Velioğlu, "Uzun süre aç kalmak migren ağrılarını tetikleyebilir. Ramazanda migren hastaları, reçel ve şeker gibi kan şekerini hızla yükseltip düşüren gıdalardan uzak durmalı." dedi.

  • 2
  • 6
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Velioğlu, ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aç kalma süresinin uzadığını belirterek, "Uzun süre aç kalmak migren ağrılarını tetikleyebilir." dedi.

  • 3
  • 6
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

Prof. Dr. Velioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aç kalma süresinin uzadığına işaret eden Velioğlu, "Biliyoruz ki hem sıcak hem de açlık ağrıları tetikleyecektir. O nedenle hastalarımızı, aşırı güneş altında kalmamaları ve ramazanda tüketecekleri gıdalara dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

  • 4
  • 6
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

Migren hastalarının ramazan boyunca kan şekerlerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Velioğlu, "Kan şekerinin düşmesi ve uzun süre aç kalmak migren ağrılarını tetikleyebilir. Ramazanda migren hastaları, reçel, şeker, bal gibi kan şekerini hızla yükseltip düşüren gıdalardan uzak durmalı, gün boyunca kan şekerini sabit tutan karbonhidratlı gıdaları tercih etmelidir." bilgisini verdi.

  • 5
  • 6
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

Bu hastalığı bulunanlara, sahura kalkmalarını öneren Velioğlu, şöyle devam etti:

  • 6
  • 6
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'
'Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı'

"Hastalar sahurda da kanda daha uzun süre kalan karbonhidratlı gıdalar tüketmelidir. Unlu değil, bakliyat ve lifli gıdalar tercih edilmelidir. Oruç çorbayla açılmalı, sonrasında da belli aralıklarda az ama sık beslenilmelidir."