Gün içinde elimizden telefon düşmüyor ve ciddi radyasyona maruz kalıyoruz. Bunun dışında sigara gibi çevresel faktörlerle oluşan serbest radikallerin vücutta neden olduğu hücre hasarı kanser, kalp ve damar hastalıkları, katarakt ve artrit gibi önemli hastalıklara yakalanmamızı da kolaylaştırıyor. Araştırmalar mevsimine uygun sebzenin yanı sıra günde en az 2-3 porsiyon meyve tüketiminin kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğunu vurguluyor. Peki, bu kadar sebze ve meyve yiyemiyorsak ne yapacağız? İşte bu sorunuza bilimin ışığında, kalp ve kanser gibi hastalıklardan korunabilmenin yolunun sadece elma suyundan geçtiğini söyleyebilirim. Elma yılın her mevsiminde kolayca bulunabilen bir meyvedir. Ve beslenme bilimi taze elma suyu tüketmenin sadece kalp ve kanser değil yüksek tansiyon ve ritim bozukluklarına karşı da yararlı olduğuna işaret ediyor. KUVVETLİ ANTİOKSİDANLARDAN ZENGİN: KÖTÜ HUYLU KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR: İÇERDİĞİ BESİN BİLEŞENLERİ ATOM ETKİSİ YARATIYOR: VÜCUDU KİMYASALLARDAN ARINDIRIYOR: BU KURALLARA MUTLAKA UYUN KAHVALTI 3 GÜNDE, 1KG KAYBETTİREN ELMA SUYU DİYETİ SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİ KULLANIN Her iki yağın derin kızartılması sonucu toksik bileşikler oluşmuş fakat ayçiçeği yağında iki kat daha fazla bulunmuş bu maddeler. Her iki yağda kızartılan yiyeceklerle beslenen erkeklerin her ay alınan karaciğer doku örneklerinde hücresel bozulma, yağlanma ve karaciğer hasarı görülmüş. Tüm gönüllü deneklerin kandaki iyi huylu kolesterol düzeyleri çok düşmüş ve kalp hastalıkları riski ortaya çıkmış. Böbreklerde ise 3 aylık kısa bir sürede dokusal değişiklikler ve normal ağırlığın arttığı gözlenmiş. Araştırmacılar yağların kızartma süresi ve ısı derecesi arttıkça bu olumsuz sağlık risklerinin de artacağını bildirmiş. Genelde kanser ve kızartma yöntemiyle pişirilen sebze arasında da bir bağlantının olabileceği söylenmekte. Ancak araştırmalar kanser ile derin yağda kızartma arasında tam netlik kazanacak bir bağ bulamadı. ELMALI SORBE MALZEMELER: LİMONLU TAZE ELMA SUYU HAZIRLANIŞI: